Boldog test, boldog élet

Simone Milasas cikke

Meg vagy arról győződve, hogy sohasem leszel boldog a testeddel?

Sokan még azok közül sem elégedettek a testükkel, akik tökéletesen formázott testtel jelennek meg a médiában és a divat magazinok hasábjain és megítélik néhány testrészüket és azt szeretnék, hogy bárcsak másképpen néznének ki.  Hogy is van ez, hogy olyan sokan meg vagyunk arról győződve, hogy valamit elhibáztunk a testünkkel kapcsolatban?

Emlékszel, hogy gyerekként rajongást, boldogságot és örömet éreztél a testeddel kapcsolatban? Kisgyerekek végkimerülésig futnak, ugranak és cigánykereket hánynak. Csak futni akarnak és jól érezni magukat, nincs a fejükben, hogy testmozgást kell végezzenek. 

Milyen életkorban kezdted a testedről való ítélkezést?

Hidd el nekem, én ezt jobban ismerem, mint bárki más.

Évekig ítélkeztem a testem felett. Minden reggel a tükör előtt állva szó szerint egy itélkezés litániát mondtam a testem felett. Egyáltalán nem voltam elégedett a testemmel. Minden, amit tettem, csak konstans harcban tartott a testemmel kapcsolatban, ahelyett, hogy az élhető dolgokat választottam volna. Feltenni a kérdést, hogy mi a helyes és mi a helytelen, sohasem vezet semmire.

Az ítélet csak rombolni tud 

Bárki, aki megítélte magát, hogy milyen idősen fest, fiatalabban ébredt fel a következő reggelen?
Ha ernyedt, ráncos a tested vagy fájdalmad van, akkor azt nem tüntetheted el ítélkezéssel.

Amint elmúlt 19 évben használtam az Access Tudatosság eszközeit, a testem úgy változott rengeteget és most sokkal boldogabb. Én is sokkal boldogabb vagyok a testemmel. Még fiatalabbnak is nézek ki, mint ahogy 5-6 évvel ezelőtt festettem. Ítélkezek még a testem felett? Közel sem annyit, mint régen tettem! És amikor mégis előfordul, akkor gyorsan elcsípem magam. 

A pandémia kezdete óta sokat edzek és súlyzózok szinte minden egyes nap. A testem nagyszerűen érzi magát. Minap felpattantam a mérlegre, és azon töprengtem, hogy hogy történt, hogy ennek ellemére mégsem fogytam. Figyeld meg, “ Hogyan van az, hogy nem veszítettem a súlyomból?” nem a valódi kérdés. 

Néhány percen belül az elmém tovább zakatolt: “ Az emberek szerint az izom az sokkal többet nyom, mint a zsír.”

Amikor felismertem, hogy megint elkezdtem ítélkezni a testem felett, akkor meglehetősen gyorsan emlékeztettem magam. Ha ez ismerősen hangzik vagy megvan a sztorid saját változata, hajlandók volnánk véget vetni ezeknek a történeteknek? Az ítélkezés csak rombolni tud.

Képzeld el, ha egy lakatlan szigeten élnél és senki más nem volna körülötted, hogyan lennél a testeddel? Addig iszogatnál kókuszvizet ameddig csak belédférne? Táncolnál?

A befogadás erősség

Itt van az a tény, hogy te és a tested egymással töltitek az időt 24/7-ben, azaz folyamatosan. Megengednéd magadnak, hogy többet kaphass a testedtől? Az elfogadásban erő van, amit már néhány ember hajlandó felismerni.

Két éve eltörtem a bokámat, és a felépülésem alatt más emberek segítségét kellett igénybe vennem. Mivel egyáltalán nem terhelhettem súlyt a lábamra, még egy pohár vizet sem tudtam magamnak hozni.

A legelső alkalommal, amikor kávét főztem magamnak, rájöttem, hogy nem tudok járni és közben kávét vinni. Tudod, hogy milyen sérülékeny állapotban voltam? Nagyon sok ember átjött nekem segíteni. De még ennél is többet kellett kérnem, mert annyi mindent nem tudtam megcsinálni.

Sérülékenynek lenni nem gyengeség, a gyengeség egy rossz feltételezés. A sérülékenységben erő van. Ez az intimitás öt alkotóelemének egyike. A tisztelet, bizalom, megengedés és hála mellett. 

Mi lenne akkor, ha meghallgatnád a tested és ebből az öt elemből működnél?

Menj el randizni a tükörrel
Itt van egy egyszerű gyakorlat, amivel könnyedén tudsz kezdeni. Állj meg a tükör előtt, akár ruhástul, akár meztelenül. Elégedett vagy azzal az emberrel, akit a tükörben látsz?

Csodáld meg a tested. Legyél hálás minden egyes apró részéért. Én nagyon hálás vagyok, hogy a bokám teljesen meggyógyult, és újra tudok sétálni és futni. Észrevetted már, hogy amikor hálás leszel a testednek, akkor azonnal visszajelez neked? Ezt a testet választottad, miért ne élveznéd?

Tiszteld meg a tested azzal, hogy folyamatosan kérdésben vagy felé és nem kényszeríted olyan dolgora, ami nem tetszik neki igazán.

Kósoltált már úgy bort, hogy egy korty is fantasztikusan ízlett? És akkor iszol még egy pohárral ugyanebből a borból és az íze ecetnek érződik. Így adja a tudtodra a tested, hogy nem kér több bort. Milyen gyakran iszod meg még így is azt a pohár bort?


A tested nem ítél meg téged

Ne ítéld meg azt, ami már elmúlt. Nem változtathatod meg azokat a választásaidat, amelyeket már meghoztál.

Ma egy új nap van, ma új választásokat hozhatsz. Bármit is gondolsz arról, hogy mi a baj a testeddel, kezdj el a tested legjobb barátja lenni. Vond bele minden választásodba, ha futni mész, pénzt keresel, szexuális életeet élsz vagy az üzleted menedzseled.

A tested a folyamatos hozzájárulás állapotában van. Állj meg egy pillanatra, relaxálj és fogadd be. 

Mi történik, ha ma van az a nap, amikor feladod a kontrollt és befogadod azt a hozzájárulást, amit a tested hajlandó neked adni? Mibe kerülne neked, hogy hálásabb és boldogabb legyél a testeddel, és tényleg elkezd élvezni az új jóbarátod társaságát?

Fordította: www.ragyogjbelulrol.hu

Forrás: https://www.access-consciousness-blog.com/2020/07/happy-body-happy-life/

Ha megismerkednél az Access Consciousness eszközeivel várlak szeretettel Budapesten a 11. kerületben!


( Access Bars egyéni kezelés és tanfolyam, Access Testkezelés egyéni kezelés és tanfolyamok)


Az aktuális programokat itt találod (kattints) https://ragyogjbelulrol.hu/idopontok-es-arak

Kapcsolódó termékek

A megzavaráson túl - Gary M. Douglas és Dr. Dain Heer

Most van itt az idő, hogy abbahagyd azt, hogy eltérülj attól, hogy megteremtsd a jövőt, amire igazán..

11.000 Ft

A hely - Gary M. Douglas

Gary Douglas Hely című könyve elérhető magyar nyelven! :)Miről szól A hely?Jake Rayne épp Idahon ker..

9.000 Ft

Mi lenne, akkor ha kérdéseket tennél fel a testednek a jólléted eléréséért?
Dr. Dain Heer cikke Dr. Dain Heer a tudatosság és a változás facilitátora és arra hívja meg az embereket, hogy tegyék magukévá a nagyszerűségüket, a ...
Kedvenc párkapcsolati tippjeink Brendon Watt-tól és Simone Milasastól
Párkapcsolati és randizási tippek azok közé tartoznak, amelyek mindig aktuálisak és van erre egy teóriánk, hogy miért: mindegy, hogy társadalmilag men...